Нов дисплей на iPhone 13 и подобрения за бързо зареждане, препоръчани от запознати

Последните изтичания на iPhone 13 разкриха много различен обхват на iPhone от очакванията на много фенове, когато Apple направи някои противоречиви съкращения на функции. Но сега бяха разкрити някои изненадващи изцяло нови дизайнерски решения за iPhone 13.

 

В чифт ексклузиви, известният вътрешен представител на Apple на Bloomberg Марк Гурман и популярният китайски сайт MyDrivers разкриха неочакваните ъпгрейди на дисплеите и зареждането на гамата iPhone 13. И двете ще имат съперници на Android, които ще обърнат главата си.

iPhone 13: Винаги включен дисплей

Първо Bloomberg, а Гурман използва своя бюлетин Power On, за да повтори, че Apple ще побере по-голям капацитет на батериите в линията на iPhone, като допълнителната им издръжливост захранва нови LTPO (нискотемпературен поликристален оксид) 120Hz ProMotion дисплеи на iPhone 13 Pro модели. Това подкрепя няколко предишни теча, но там, където Гурман пробива нова позиция, е неговото разкритие, че големите батерии също ще захранват постоянно включени дисплеи.

Гурман вярва, че това също ще бъде функция само за iPhone 13 Pro, като Apple разчита на технологията с променлива честота на опресняване, която LTPO дисплеите доставят (те могат динамично да превключват от 1-120Hz), за да пестят енергия във винаги включен режим на готовност. Apple вече има предимство тук, като Apple Watch 5 Series осигурява постоянно включен дисплей благодарение на LTPO дисплей и подобна система за известия за час, дата и приложение би имала смисъл и за iPhone.

ПОВЕЧЕ ЗА ВАС
Apple внезапно потвърждава новия iPhone 13 Release Shock
Apple потвърждава спешна корекция за милиони потребители на Mac и MacBook
Издание на Apple iOS 14.7.1: Трябва ли да надстроите?
Съперниците на Android на Apple имат непрекъснато включени дисплеи от няколко години и функцията е популярна, което я прави логично наваксване. Въпреки това, шок е да чуете изтичане на нова функция от толкова надежден източник с новите iPhone само около шест седмици от пускането.

Apple Watch Series 5 LPTO iPhone 13 Always On Display
Винаги включеният LPTO дисплей в Apple Watch Series 5 APPLE
iPhone 13: По -бързо зареждане

MyDrivers (чрез MacRumors) има подобно откровено разкритие, изтичайки - за първи път - че Apple планира да предложи увеличено 25W бързо зареждане в гамата на iPhone 13. Докато на хартия това е само скромно нарастване на 5 W от максималната скорост на зареждане от 20 W в линията на iPhone 12, истинската изненада е, че Apple ще подобри спецификацията си на мощност само година след преминаването от 18 W на 20 W.

MyDrivers не посочва дали 25W ще бъде през порта Lightning и/или MagSafe. Това каза, че това ще се свърже с последните изтичания, че Apple актуализира MagSafe тази година (въпреки някои забележими медицински проблеми). Този ход може също да бъде запазване на времето за зареждане, като се има предвид гореспоменатия по -голям капацитет на батерията в обхвата на iPhone 13.

Ако са верни, и двете надстройки вероятно ще се окажат популярни сред феновете на iPhone-особено след като Apple отмени плановете си за възстановяване на Touch ID тази година, въпреки че Face ID се бори в света на носене на маски. Освен това най-новите изтичания може да се окажат черешката на тортата за потенциалните ъпгрейдъри на iPhone 13, които вече са развълнувани от съобщенията, че гамата ще има и по-малък прорез, свръхголеми задни камери, някаква изключителна стабилизация на изображението и най-модерния чипсет A15 със следващия поколение 5G.

Да, първите изтичания на iPhone 14 изглеждат още по-добре, но този телефон е на повече от година, докато стартирането на iPhone 13 се приближава бързо.