• Written by  Росен Генчев

Новото Xiaomi Redmi Note 10 Featured

Новото Xiaomi Новото Xiaomi

Телефон от серията на Xiaomi която не малък брой хора очакват. Тазгодишният модел ще бъде подобрение на предшественика си в почти всеки аспект.

Чип и чипсет

Предполага се, че redmi note 10 ще използва Qualcomm чип а именно Snapdragon 678 и с чипсет от 11nm. Сега ще си кажете „но защо да не си взема Samsung, този чип от Xiaomi не е най-доброто на пазара“ и ще сте прави не е най-доброто, но на по-висока цена Samsung ви предлагат по-слаб чип от Exynos. Накарах ли ви да се замислите?

xiaomi redmi note 10

Батерия и зареждане

Батерията на устройството се смята, че ще бъде 5000mAh, което я прави малко по-малка от тази на redmi note 9 с 20mAh, но пък компанията компенсира това с по-бързо зареждане. Базовият модел се смята, че ще бъде първата non-pro версия, която ще предлага 33W бързо зареждане, естествено по кабел, но кой знае, може да ни изненадат и с безжично зареждане.

Дисплей

Дисплейът според различни „лийкове“ ще бъде 6.43 инча Super AMOLED за който ако съдим по техния флагман MI 11 има голяма вероятност да поддържа 120Hz опресняване. Това ще ни предложи едно неповторимо изживяване особено за телефон от този ценови диапазон.

Камера

Сега, тук има нещо изненадващо, очаква се главния сензор на камера модула да бъде 108Mp. Предвижда се, от мнозина експерти в тази сфера, че това мобилно устройство ще бъде най-евтиният смартфон притежаващ 108Mp камера. Никъде не се споменава за кадри в секунда и качество на запис, но предполагаме, че камерата ще бъде способна да записва поне 4K на 60 fps.

redmi10

Обхват

Освен базовия модел се очаква представянето на Pro модел, а кой знае може от Xiaomi  да ни изненадат и с lite версия. Тук идва големият въпрос, а именно „Ше има ли 5G вариант на серията?“. От компанията още не са издали подобна информация, но всички се надяват ако не базовия, то поне Pro версията да притежава тази технология.

За сега това са нещата, които знаем за предстоящия Xiaomi redmi note 10. Предстои да разберем повече на премиерата на устройството, която ще се проведе на 4 март, по анонс на компанията.

Какво мислите, бихте ли си взели устройство от този тип и защо?