• Written by  Николай Кирилов
  • Media

Интерсни филми за уикенда Featured

Интерсни филми за уикенда Интерсни филми за уикенда

Имате свободен уикенд? Сега ще ви предложим няколко филмови ленти, които определно ще ви грабнат. Ще прекарате наколко часа с едни от най-смислените ленти от последните години, а сега да започваме.

Капитан Филипс

Един филм на режисьора Пол Грийнс от 2013 г., по действителен случай. Премиерата по нашите земи беше на 8 ноември 2013 г.

Зелената книга

Действието във филма се развива през 1962 г., вдъхновен от историята на американския джаз певец Дон Шърли (в ролята Махершала Али) и телоохранителя Франк Валелонга (в ролята Виго Мортенсен), който му служи като охрана и шофьор. Режисьор на лентата е Питър Фарели, а сценария е написан от Фарели, Ник Валелонга и Брайън Кюри.

Кървав диамант

Разказва се за добива на диаманти в Африка, печалбата от които се използва за закупуване на оръжия и поддържане на конфликтите в Западна Африка. Филмът има пет номинации за Оскар, включитело за най-добър актьор (Леонардо ди Каприо).

Осем герои

Филм, за който най-вероятно поне сте чували. По действителен случай, посветен на изледваденето на Антарктида и кучетата използвани за това. Кучетат биват оставени за 6 месеца сами на дънота на Земята, две от тях умират, но останалите оживяват и са спасени от своя водач Джери Шопард (Пол Уокър).

Икарус

Филмът се разказва за мъж от Съветския съюз, който е бил наемен убиец по времето на комунизма, но след като той пада, Икарус става чужденец в родината си. Той се изправя срещу всичките си проблеми заради своите деца и семейство.

Media