• Written by  Николай Кирилов

Домашен ягодов сладолед

Това лесно домашно замразено ягодово кисело мляко е идеалното освежаващо студено лакомство, което можете да приготвите у дома! Толкова просто и толкова вкусно!

Това лесно замразено кисело мляко е едно от нашите резервни лакомства за горещите летни дни. (И УАУ, тук бяха ужасно и необичайно горещи няколко месеца.)

Прекрасното в тази домашно приготвена замразена рецепта е, че не изисква машина за сладолед или някакви изискани съставки. И, той е с ниско съдържание на захар (и без рафинирана захар!).

САМО 3-СЪСТАВНИ


Всичко, от което се нуждаете, са 10 минути и три съставки за тази невероятна малка рецепта. Не знам за вас, но моите умения за справяне с лятото/общия живот НЕ са луди по това.

-замразени ягоди
-обикновено кисело мляко 
-мед или кленов сироп
Това е! Някой развълнуван ли е да си направи в уединението на собствения си дом или офис? Надявам се. Тази рецепта си заслужава.

Това замразено кисело мляко може да се направи предварително и да се пусне във фризера, за да се яде по -късно. Харесва ми да го извадя и да го оставя да престои на стайна температура за няколко минути, преди да вкопая, за да омекне малко.

Тук обаче обикновено не стига до фризера. В минутата, в която кухненският робот престава да мърмори, всички хващат лъжица и се захващат за работа.

Наистина, това лесно замразено кисело мляко е чудо. Достатъчно бързо за приготвяне на следобедна закуска или лакомство и достатъчно вкусно за десерт след приятно хранене.