• Written by  Nick-Kirilov
  • Media

Финанси онлайн

Пари оналйн Пари оналйн

Живеем във време, в което не всеки има работно място. Почти всеки от нас иска да работи от лаптопа си. Проблемът е, че почти никой няма идея как може да продаде своите умения. Сега ние от Chiller ще ти представим няколко начина да изкарваш пари онлайн.

Upwork

upwork

Upwork е платформа за фрийленсъри, с други думи хора, които работят за себе си като продават свое умение. На сайта има други хора от цял свят, които предлагат работа, различна от дизайнери на лога до копирайтъри и програмисти. Това е място за хора, които желаят гъвкаво работно време. Хора, използващи сайта, споделят, че това е лесен начин да си продадеш skill-a.

upwork-logo

В Upwork ти подаваш предложение за работа към някой, който търси работа, като обясняваш какви умения имаш, показваш своето портфолио и предлагаш цена за услугата. От тук следва преглед на твоето предложение от работодателя и ако той е удоволетворен от теб, той ще те наеме, за да му извършиш услугата. Звучи лесно, а? Тук сме длъжни да споменем, че платформата се използва от много хора и е нужно да сте добри в маркетинга и да имате умението да се продавате. Това се налага, понеже трябва да можете да се откроите от всички останали. В допълнение, добре е, ако твоето умение е по-нишово, така ще имаш по-голяма възможност за наемане.

Fiverr

fiverr

Fiverr е подобна платформа на Upwork, различава се по това, че тук ти публикуваш обява относно твоите умения и работодатели те намират. Не се налага да „ловуваш“ за работа. Уловката е, че тази платформа се използва от много повече потребители, което означава, че ще ти още по-трудно да бъдеш нает. Плюс това тук цените са занижени и ако искаш да бъдеш конкурентно-способен ще се наложи да работиш на по-ниски цени.

YouTube

youtube logo

Интересуваш се от различни неща? Обичаш публичността? Ако това е така YouTube е мястото за теб! Сигурно си чувал за YouTube, а даже го и използваш като потребител. Може да правиш видеа на теми, които са ти интересни и обичаш да говориш за тях. Когато натрупаш 1000 абонати и 4000 часа гледания, видеата ти ще бъдат монетизирани и съответно ще започнеш да изкарваш пари от тях.

youtube logo

Този метод има няколко предимства. Всяко едно видео е пасивен доход в своята същност. Когато създадеш едно видео, то ще продължи да ти изкарва пари години наред. Друг плюс е, че можеш да рекламираш различни продукти. Това се нарича инфлуенсърство. Това работи на принципа – ти се свързваш с рекламодатели или те се свързват с теб. Договаряте се за съответна цена за услугата и рекламираш продукта или  услугата, която ти е дадена. Друг начин да изкарваш финанси е да се свържеш със сайтове, които предлагат различни неща и да поискаш код за отстъпка от техните продукти или услуги. Съответно ти ще трябва да споменаваш дадения сайт в своите видеа, а когато твоя код е използван ти ще получиш процент от покупката.

Ние от Chiller сме фенове и на трите платформи, но определно предпочитаме YouTube, защото има по-голямо поле за изява, както и за креативност. Тук трябва да споменем, че в началото всички тези методи ще ти изкарват пари само като страничен доход, но в бъдеще ще може да си изхранваш от това.

Media