• Written by  Николай Кирилов

Лазерната епилация - какво трябва да знаем

Лазерна епилация Лазерна епилация

До скоро на жените, а и не само, им се налагаше да търпят болката от кола маска и епилатора. Неприятните миризми от кремовете за премахване на косми и порязванията от самобръсначиките, са още неща, с които хората трябваше да се справят. За щастие, с напредъка на технологиите не се налага да се подлагаме на подобни неща. Епилацията вече е много по-лесна, а най-якото е, че след няколко сесии се сбогуваме с нежеланото  окосмяване за цял живот!

Нека първо разгледаме принципа, по който работи лазерната епилация. Лазерният лъч унищожава космените фоликули, като така възпрепятства окосмяването. Напоследък, тази процедура става все по-популярна, защото това е най-лесният начин за трайно обезкосмяване. Все по-голям брой хора имат желание да се отърват от космите завинаги. Ако Вие сте част от тези хора ето и няколко насоки как да изберете правилния лазерен център за Вас.

Като за начало, направете едно проучване онлайн и съставете списък с всички центрове, които имат висок рейтинг. Проверете дали центровете имат собствен уебсайт и се запознайте с рецензиите и препоръките на други клиенти. Това ще Ви ориентира за качеството на услугата да съответния център за епилация.

Следващата стъпка е да сведете избраните от Вас центрове до два, максимум три, и лично да ги посетите. Важно е да се запознаете предварително с обстановката и със специалистите, които ще извършат процедурите. Така ще имате възможност да зададете лично всички въпроси.

Добре е да изберете лазерен център, където ще Ви обърнат персонално внимание, ще се чувствате комфортно в уютна и предразполагаща обстановка. Личното отношение и доброто познаване на Вашия тип кожа и окосмяване са от ключово значение за постигане на оптимални резултати при лазерната епилация.

Разпитайте подробно за вида лазер и технологията, която се използва. На пазара съществуват много и различни лазерни технологии за обезкосмяване, така че направете предварително проучване, кой вид лазер е най-подходящият за Вас. Заложете на модерен лазер, за предпочитане произведен от водеща компания в производството на медицинска и естетична апаратура.

Добра идея е да разгледате снимки преди и след процедурите на клиенти на центъра. Поискайте да Ви запознаят подробно с процедурата, как протича, как да се подготвите предварително, какво трябва и не трябва да правите, за да постигнете най-добри резултати.

Не на последно място – цената също е важен аспект при избора на лазерен център. Поискайте да Ви бъде изготвен план за плащане, поинтересувайте се за пакетни цени на избрана от Вас зона, промоции и безплатни бонус процедури.

След като изясните всички тези въпроси, лесно ще направите правилния за Вас избор и ще се спрете на най-добрия център за лазерна епилация според Вашите нужди.